FI | SV | EN

Lammen muoto ja paikka

Etusivu > Ihan muuta > Lampi harrastukseni

Lammen muoto ja paikka
Meillä lampi on oleskelu, uinti, kalankatselu, ja puuhailupaikka. Lapset ui, suppailee, laskee vaijerilla ja versiliukumäestä, sukeltaa ja tutkii kaloja. Vanhemmat nauttii kesäpäivästä ja on turvana
Tuotekoodi
LLM84213
kpl

Lammen paikka on syytä miettiä huolella.
Huomioi mahdollisen laiturin, liukuvaijerin, liukumäen, saunan, terassin ja kalantarkkailuaseman paikat.
Samoin auringon suunta, näkyvyys naapureihin, tuulien suunta.

Meillä kaivuri kaivoi savimaahan laakean noin 2 m syvän altaan. Yläpuoli nousi pihanurmeksi ja kaivettu savi muodosti altaan alareunan.
Pohjalle tuli muovikalvo ilman mitään tiivistystä, sillä savi toimii tiivisteenä.
Päälle tuli meillä 5-15 mm sepeliä. Sepelin sijaan voisi olla ehkä parempi käyttää rinnesorasta lajiteltua ja pestyä 5-15 mm karkeaa soraa.
(aluksi käytin myös hienoa hiekkaa, mutta se tuo ongelmia pohjan puhtaaanapitoon).


Lähivuosina ehkä teen altaan keskiosaan pituussuuntaisen syvennyksen, jotta syvyys on siinä kohtaa noin 3 m. Tämän syvennyksen keskelle asettelen 50x50 cm laatat, josta mahdollinen muta on helppo poistaa imurilla. Syvennyksen reunat teen melko jyrkiksi 30x30 tai 50x50 cm betonilaatoilla. Reunoja ei tarvi koskaan puhdistaa vaan mahdolliset roskat ja muta valuu pohjalaatoille. Lisään nykyisen lammen syvyyttä noin metrin, jotta kuumaan kesäaikaan veden lämpötila ei juuri ylitä 25 astetta, jotta kalat viihtyvät ja levät ei innostu.

Ranta-alueet pidän edelleen 5-15 mm sora/sepelillä kahluusyvyyden aluella (eli 4-5 m rannasta). Nämä alueet pidän puhtaana tekemälläni tehokkaalla lampi-imurilla.
Jos imuri kiinnostaa, niin myyn valmiiksi leikatut imurin alumiiniosat halukkaalle. Imurin kokoaminen on helppoa. (kanttaus vaatii ehkä peltisepällä käyntiä). Imuri sopii uimapaikan puhtaanapitoon myös järvissä.

tech
tech

KAIKKI MAKSUTAVAT KÄY:

Meillä voit maksaa verkko-ostokset pankkiin ennakkomaksuna ja kaikilla pankki- ja luottokorteilla.

Kortti- ja lasku/osamaksupalvelut tarjotaan Paytrail kautta.

Paytrail
Laser-Riimikko uusi nettikauppa
Laser-Riimikko
Konsulintie 35
FI-07110, Hinthaara (=Porvoo)
Uusimaa
FINLAND
puh. +358 45 133 7675
laser (at) riimikko.fi
Y-tunnus: 0628881-8