Kirjasinlajiohjeita

Etusivu > Ohjeita > Kirjasinlajiohjeita

Suunnitteluohjelmassa voit valita kirjasinlajin kohdasta: muotoilu/fonttilista/fonttiryhmä/fontit:

Kirjasinlajeja (=fontteja,  kuten arial, times new roman, vivaldi ...) on olemassa noin 150 000 erilaista. Suunitteluohjelmaamme olemme näistä ottaneet mukaan noin 200 erilaista. Kirjasinlajit on ryhmitelty fonttiryhmiin (kauno-fontit, suorat-fontit, kilpi-fontit ...). Klikkaamalla fonttiryhmää näyttöön aukeaa tekstisi näytettynä kaikilla sen ryhmän fonteilla. Valitse klikkaamalla se, mikä tuntuu parhaalta.

Vinkkejä ja varotuksia:
Yleisin ongelma on se, että tuotteeseen ei sivusuunnassa mahdu niin paljon merkkejä kuin tarvitaan. Tällöin pitää täällä nettikaupan puolella valita leveämpi tuote tai tiivistää tekstiä.
Tekstin tiivistäminen:
- valitse tiiviimpi  fontti (=kapeammat merkit ryhmästä 'Tiiviit fontit')
- pienennä fonttikokoa (huomaa että tällöin merkit myös madaltuvat).
- pienennä merkkiväliä, jos mahdollista.

Esimerkiksi tiekilvissä merkkiväli on usein 15, jotta teksti ei 'puuroudu'. Aina kun vaihdat fontin, niin tarkastele myös merkkiväliä.

Irtomerkeissä ja sapluunoissa merkkikoko ei saa olla liian pieni. Metalliset irtomerkit leikataan vesisuihkuleikkurilla ja suihkun leveys on 1-2 mm. Aloituspiste vaatii noin 4x4 mm vapaan aloitusalueen. Siksi ohjelmassa näiden kirjainten minimikorkeus on asetettu vähintään 2-3 cm korkeiksi.
Laserleikkauksessa sapluuna- ja irtokirjainten minimikorkeus on 1-2 cm, sillä pieniä tekstejä leikatessa monet muovit sulavat leikkauksessa liikaa.

Irtoteksti-tarroissa kirjasinkokoa on myös rajoitettu, sillä vaikka leikkuri on tarkka, niin hyvin pienet osat lähtee leikkurin terän mukana. Tekstin pienuus on lisää myös 'riipimis'-aikaa valtavasti.

Mekaanisessa kaiverruksessa merkkikorkeus on  rajoitettu minimi 1-2 cm:iin sillä terän minimikaiverrusjälki on on 0.7 mm, joten liian pieni teksti puuroutuu.

Vaihda fontti yksinkertaisemmaksi jos tekstin pitää olla pientä ( esim arial rounded).

Suurkuvatulostuksessa, lämpösiirrossa ja laserkaiverruksessa merkkikoko ei yleensä ole ongelma, sillä laserleikkurin iskujälki on vain 0.1-0.2 mm ja tulostimilla vielä tästä noin 1/10-s osa.

tech

KAIKKI MAKSUTAVAT KÄY:

Meillä voit maksaa verkko-ostokset pankkiin ennakkomaksuna ja kaikilla pankki- ja luottokorteilla.

Kortti- ja lasku/osamaksupalvelut tarjotaan Paytrail kautta.

Paytrail
Laser-Riimikko uusi nettikauppa
Laser-Riimikko
Konsulintie 35
FI-07110, Hinthaara (=Porvoo)
Uusimaa
FINLAND
puh. +358 45 133 7675
laser@riimikko.fi
Y-tunnus: 0628881-8